Gyógyfutár

Gluténmentes püspökkenyér

Egy pofon egyszerű klasszikus süteményrecept. Bár  már  karácsony előtt több gyümölcskenyér recept szárnyra kap, ha nem tudsz lemondani puhaságáról és ízéről az ne foglalkozz azzal, hogy még van pár nap a nagy ünnepig. Süss még ma egyet!

 
110 g barna rizsliszt
60 g kölesliszt
50 g mandulaliszt
50 g gesztenyeliszt
40 g tápiókakeményítő
65 g nádporcukor
15 dkg kókuszolaj
1 db vaníliarúd kikapart magjai
3 dl rizstej
1/2 citrom frissen facsart leve
10 dkg aszalt áfonya (vagy bármilyen aszalt gyümölcs)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és a masszát a gerincbe elosztjuk.

Sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy megsült-e.

A formában hagyjuk langyosra hűlni. Szeletelés előtt porcukor helyett eritritet szórhatunk rá.

Jó étvágyat kívánunk!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!