Egy pofon egyszerű klasszikus süteményrecept. Bár már karácsony előtt több gyümölcskenyér recept szárnyra kap, ha nem tudsz lemondani puhaságáról és ízéről az ne foglalkozz azzal, hogy még van pár nap a nagy ünnepig. Süss még ma egyet!
110 g barna rizsliszt
60 g kölesliszt
50 g mandulaliszt
50 g gesztenyeliszt
40 g tápiókakeményítő
65 g nádporcukor
15 dkg kókuszolaj
1 db vaníliarúd kikapart magjai
3 dl rizstej
1/2 citrom frissen facsart leve
10 dkg aszalt áfonya (vagy bármilyen aszalt gyümölcs)
50 g mandulaliszt
50 g gesztenyeliszt
40 g tápiókakeményítő
65 g nádporcukor
15 dkg kókuszolaj
1 db vaníliarúd kikapart magjai
3 dl rizstej
1/2 citrom frissen facsart leve
10 dkg aszalt áfonya (vagy bármilyen aszalt gyümölcs)
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és a masszát a gerincbe elosztjuk.
Sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy megsült-e.
A formában hagyjuk langyosra hűlni. Szeletelés előtt porcukor helyett eritritet szórhatunk rá.
Jó étvágyat kívánunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: