Nagy divatja van az egészséges étkezésnek és a chiapudingnak. Próbáltam a nyáron többféle módon elkészíteni ezt az egyébként nem valami mutatós , de kalóriaszegény desszertet. A téli napok komorságát és a chiapuding “íztelenségét” ezúttal mandarinnal, juharsziruppal és dióval törtem meg.
1 csésze natúr mandulatej
10 db meghámozott mandarin
3 evőkanál chia mag
1 evőkanál barna rizs szirup vagy juharszirup
A díszítéshez dió
Elkészítés:
A mandarint hámozzuk meg és pépesítsük le. A mandulatejet és a szirupot magas fokozaton robotgépben összeturmixoljuk. Öntsük bele egy nagyobb pohárba, adjuk hozzá a chia magot, majd keverjük össze.
Hagyjuk fél órát pihenni, keverjük át még egyszer, majd tegyük hűtőbe 4-5 órára pihenni. Ezután rétegezzük szépen egy mutatós üvegpohárba, kehelybe. Fogyasztás előtt durvára vágott dióval szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: