Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető – naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt készítenek belőle. Mi most a csicsóka lepény receptjét osztjuk meg veletek!
Különösen hasznos súlyfelesleggel élők számára illetve cukorbetegségnél ajánlják, valamint a bélflóra regenerálásához, de ezen túlmenően is széles spektrumú gyógyhatást tulajdonítanak neki. A csicsókát kozmetikai készítményekben is alkalmazzák.
Hozzávalók: 3-4 nagyobb csicsóka, 1 tojás, 4 evőkanál liszt, olaj a sütéshez, só, szerecsendió, petrezselyem
Elkészítés: A csicsókákat alaposan megmossuk és meghámozzuk. Lereszeljük ( nagy lyukú reszelőn) hozzáadjuk a fűszereket, a petrezselymet, majd jöhet a tojás és a liszt. Nem szükséges fehér liszttel készíteni (mi barna rizslisztet használtunk). Bő olajban kisütjük, mind két oldalát pirosra. A ropogós csicsókalepényekről leitatjuk a felesleges olajat és a tetejére ízlés szerint összeválogatott zöldségeket, virsli karikákat, sült szalonnát vagy akár reszelt sajtot halmozunk!
Kommentek