Rózsaborsos zöldségpüré lila karfiollal

Ki mondta, hogy  a tél közeledtével le kell mondani a színekről? A tányérra kerülő ételek is lehetnek egészségesek és színpompásak egyszerre. Egyre többször lehet a piacon kószálva olyan zöldségeket kapni, amelyek a megszokottól eltérő színnel és ízzel rendelkeznek. Gondolok itt a sárga vagy fekete paradicsomra  vagy a citromsárga cukkinire és a lila karfiolra. A felsorolás nehezen érne véget, úgyhogy meg is állnék főszereplőnknél: a lila karfiolnál.

 

Hozzávalók:

1 fej lila karfiol,

3 szál sárgarépa,

1  nagyobb cukkini

2 dl tejszín

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 burgonya

2 evőkanál olívaolaj

6-8 szem rózsabors

Díszítésnek pirított mandula és petrezselyem

Elkészítés: 

A vöröshagymát és a fokhagymát az olíva olajon megpirítjuk, miután apróra vágtuk. megsózzuk és hozzáadjuk a rózsaborsot. Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, sárgarépát, cukkinit. Rátesszük a sült hagymákra és 2 dl vízzel felöntjük. Fedjük le és hagyjuk hogy a zöldségek megpuhuljanak. Mikor megfőttek, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk egybe , majd egy botmixer segítségével püré állagúra varázsoljuk.  

A lila karfiolt alufóliába csomagoljuk, megsózzuk majd batyu formában bekerül a sütőbe 180 fokon 40 percre. 

Díszíthetjük pirított mandulával és petrezselyem levéllel.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »