Gyógyfutár

Rózsaborsos zöldségpüré lila karfiollal

Ki mondta, hogy  a tél közeledtével le kell mondani a színekről? A tányérra kerülő ételek is lehetnek egészségesek és színpompásak egyszerre. Egyre többször lehet a piacon kószálva olyan zöldségeket kapni, amelyek a megszokottól eltérő színnel és ízzel rendelkeznek. Gondolok itt a sárga vagy fekete paradicsomra  vagy a citromsárga cukkinire és a lila karfiolra. A felsorolás nehezen érne véget, úgyhogy meg is állnék főszereplőnknél: a lila karfiolnál.

 

Hozzávalók:

1 fej lila karfiol,
3 szál sárgarépa,
1  nagyobb cukkini
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 burgonya
2 evőkanál olívaolaj
6-8 szem rózsabors

Díszítésnek pirított mandula és petrezselyem

 

 

 

 

Elkészítés: 

A vöröshagymát és a fokhagymát az olíva olajon megpirítjuk, miután apróra vágtuk. megsózzuk és hozzáadjuk a rózsaborsot. Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, sárgarépát, cukkinit. Rátesszük a sült hagymákra és 2 dl vízzel felöntjük. Fedjük le és hagyjuk hogy a zöldségek megpuhuljanak. Mikor megfőttek, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk egybe , majd egy botmixer segítségével püré állagúra varázsoljuk.  

A lila karfiolt alufóliába csomagoljuk, megsózzuk majd batyu formában bekerül a sütőbe 180 fokon 40 percre. 

Díszíthetjük pirított mandulával és petrezselyem levéllel.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!