Aki sütött már valaha rántott sajtot, annak lepereghet a kép a szeme előtt, ahogy a sajt négy sarkáról lecsúszik a takaros bunda. Ez eddig még nem is lenne gond, de amikor vetkőzik a “kicsike” és az egész serpenyőben ropogósra sült sajt darabok cikáznak. Ami megkeseríti az olajat és az egész estét is. Marad a levetett bunda és párás tekintettel nézzük a szökevénysajtunkat. Nos, ezzel a recepttel nem így lesz. Teszteld!
Hozzávalók:
25 dkg reszelt trappistasajt
10 dkg reszelt edámi
2 egész tojás
3-4 kanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle reszelt sajtot elvegyítjük egymással majd hozzáadjuk a két egész tojást. Gondosan elkeverjük a sajtokkal és miközben keverjük, kanalanként beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
Ezután vizes kézzel dióméretű gombóckákat gyúrunk és bő olajban kisütjük.
Fontos, hogy olyan bő legyen az olaj, hogy a gombócok elmerüljenek benne.
Csinálhatunk lapított formát is, ha takarékoskodni szeretnénk az olajjal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: