A sütőtökszezon kellős közepén érdemes kihasználni ennek a zöldségnek az édeskés alapízét. Nem csak gyönyörű színt ad a tortánknak, hanem a pekándióval kiegészülve igazi ínyencség készülhet belőle. A jó hír az, hogy nem kell elővenni a mérleget elég lesz ha bögrézünk!
Hozzávalók: 1 bögre finomliszt, 6 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 narancs héja és leve, 1 citrom héja , 1 bögre reszelt sütőtök, 1 bögre cukor, 1 dl olaj, 1 kis poharas natúr joghurt, 1 kk. gyömbér, 1 kk. fahéj, 2 kk. rumaroma, fél bögre pekándió, 1 tábla minimum 50 % kakaótartalmú csokoládé, 1 kk. sütőpor
Elkészítés:
A 6 tojást elkeverjük az egy bögre cukorral , gyömbérrel, fahéjjal, vaníliás cukorral. Belereszeljük a citrom és narancs héjat, majd hozzáfacsarjuk a narancs levét. Jó alaposan elkeverjük. Eztán kerül a tálba a joghurt, a sütőporral elkevert liszt és végül az olaj. Az utolós lépésként keverjük a süti tésztába a sütőtököt és a rumot.
180 fokos sütőben 40-50 percen keresztül egy kivajazott tortaformában készre sütjük.
A tetejére, gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Folyékony állapotban, hozzákeverem a pekándiót. Ezzel együtt kanalazzuk a langyos sütőtökös, fűszeres tortánk tetejére.
Nem szereted ezeket az ízeket? Süss mást! Tippeket itt találsz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: