Gyógyfutár

Bíbor muffin

A muffin vagy más néven cupcake egy  közkedvelt sütemény szerte a világon. Könnyen elkészíthető, színes, “hordozható” finomság. Díszítéséhez és ízesítéséhez megannyi gyümölcsöt, aszalványt, magfélét használhatunk. Ebben a receptben sós hozzávalók szerepelnek,  tetejére pedig gyönyörű céklával színezett sajtkrém kerül. A csajos forma ezúttal markáns ízeket takar!

Hozzávalók:

6 tojás

1 bögre liszt

2 evőkanál só

őrölt rozmaring

10 evőkanál chia mag

1 sütőpor

1 dl olaj

3 dl tej

10 dkg reszelt sajt

tetejére:

2 tömlős natúr sajtkrém,

1 kisebb cékla

Elkészítés:

 A 6 tojást elkeverjük a sóval, chia maggal és a reszelt sajttal. Ezután jöhet hozzá az őrölt rozmaring, a tej és az olaj. Utoljára a sütőporral elkevert liszt.

Határozott mozdulatokkal simára keverjük a masszát.

Formába kanalazzuk. Ha fém formánk van, akkor helyezzünk bele muffin papírt, azonban a szilikonformával nem lesz ilyen gondunk.

A szabály ugyanaz, mint az édes verziónál. Nem szabad telerakni a formát. Elég ha a tészta a forma háromnegyedéig ér.

180 fokon  30-35 percig sütjük. A díszítést csak akkor kezdjük el, ha teljesen kihűlt a muffin.

A  tetejére kerülő krémet is elkészítjük:

Megpucoljuk a céklát és lereszeljük. Kissé megsózzuk, hogy levet eresszen. Nekünk úgy is  csak erre lesz szükségünk, hogy szép bíbor színűre varázsolja a sajtkrémet.

Jól elkeverjük, de hagyhatjuk márványosra is. Habzsákba töltve csigavonalban nyomjuk a sós muffinok tetejére.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!