A muffin vagy más néven cupcake egy közkedvelt sütemény szerte a világon. Könnyen elkészíthető, színes, “hordozható” finomság. Díszítéséhez és ízesítéséhez megannyi gyümölcsöt, aszalványt, magfélét használhatunk. Ebben a receptben sós hozzávalók szerepelnek, tetejére pedig gyönyörű céklával színezett sajtkrém kerül. A csajos forma ezúttal markáns ízeket takar!
Hozzávalók:
6 tojás
1 bögre liszt
2 evőkanál só
őrölt rozmaring
10 evőkanál chia mag
1 sütőpor
1 dl olaj
3 dl tej
10 dkg reszelt sajt
tetejére:
2 tömlős natúr sajtkrém,
1 kisebb cékla
Elkészítés:
A 6 tojást elkeverjük a sóval, chia maggal és a reszelt sajttal. Ezután jöhet hozzá az őrölt rozmaring, a tej és az olaj. Utoljára a sütőporral elkevert liszt.
Határozott mozdulatokkal simára keverjük a masszát.
Formába kanalazzuk. Ha fém formánk van, akkor helyezzünk bele muffin papírt, azonban a szilikonformával nem lesz ilyen gondunk.
A szabály ugyanaz, mint az édes verziónál. Nem szabad telerakni a formát. Elég ha a tészta a forma háromnegyedéig ér.
180 fokon 30-35 percig sütjük. A díszítést csak akkor kezdjük el, ha teljesen kihűlt a muffin.
A tetejére kerülő krémet is elkészítjük:
Megpucoljuk a céklát és lereszeljük. Kissé megsózzuk, hogy levet eresszen. Nekünk úgy is csak erre lesz szükségünk, hogy szép bíbor színűre varázsolja a sajtkrémet.
Jól elkeverjük, de hagyhatjuk márványosra is. Habzsákba töltve csigavonalban nyomjuk a sós muffinok tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: