Gyógyfutár

Teriyaki csirke szezámos hajdinatésztával

Teriyaki egy, a japán konyhában használatos főzési technika, amiben az ételt szójaszósszal, mirinnel és cukorral roston sütik vagy grillezik. Ma már minden nagyobb üzletben megvásárolható az előre elkészített szósz, mely az alábbi recept fontos alkotóeleme. 

Hozzávalók a csirkéhez:

4 evőkanál teriyaki szósz
50 dkg csirkemellfilé
igény szerint földimogyoró-olaj

Hozzávalók a tésztához:

2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál pirított szezámmag
1 evőkanál szezámolaj
25 dkg száraz hajdinatészta
ízlés szerint őrölt bors, só

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és vékony szeletekre vágjuk – kockázhatjuk is, ha úgy jobban szeretjük – , majd mindkét oldalát bekenjük teriyaki szósszal. 

10 percre hűtőbe tesszük és pihentetjük, hogy átjárják a csirkehúst az ízek. Egy fazékban vizet teszünk fel forrni, amiben majd készre fő a hajdinatésztánk. Kövessük a tésztára írt útmutatót. Vigyázzunk, mert nagyon hamar elkészül, nem a szokásos tésztafőzési idővel kell számolnunk.

A megfőtt tésztát hideg víz alatt átöblítjük és lecsepegtetjük. Wokban felforrósítunk 1 evőkanál szezámolajat és ráöntjük a hajdinatésztát, majd belekeverjük a szezámmagot is.

Grillserpenyőben pár csepp földimogyoró-olajat hevítünk és azon 10-10 percet sütjük a pácolt csirkemellek mindkét oldalát.

Tálaláskor a tészta tetejére teszünk, pár pirosra sült csirkemell szeletet és szószt, majd az egészet összekeverjük, hogy a tésztát is bevonja a finom mártásunk. 

További gyors és egészséges receptet itt talál. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!