A mozzarella és a paradicsom házassága az égben köttetett, hiszen remekül kiegészítik egymást. Ehhez a recepthez az olasz konyha alapfűszereit használtuk, mint amilyen a bazsalikom és az oreganó. Olívaolajjal meglocsolva fejedelmi vacsora.
Hozzávalók:
20 db mini mozzarella golyó
0,5 kg koktél paradicsom
egy kis csokor friss bazsalikom,
1 kávéskanál szárított oreganó,
2 evőkanál olívaolaj, só
Elkészítés:
A koktél paradicsomokat megmossuk és a nagyobbakat ketté vágjuk, míg a kisebb szemeket hagyhatjuk egyben is.
Megszórjuk sóval és az oreganóval. Egy nagy tálba helyezzük és hozzáadjuk a mini mozzarella golyókat, amiket szintén eldarabolhatunk. Ez természetesen ízlés dolga 🙂
Az egészre friss bazsalikom levelet tépkedünk és meglocsoljuk olívaolajjal.
Villámvacsorára vágysz? Gyűjts ötleteket nálunk!