A mozzarella és a paradicsom házassága az égben köttetett, hiszen remekül kiegészítik egymást. Ehhez a recepthez az olasz konyha alapfűszereit használtuk, mint amilyen a bazsalikom és az oreganó. Olívaolajjal meglocsolva fejedelmi vacsora.
Hozzávalók:
20 db mini mozzarella golyó
0,5 kg koktél paradicsom
egy kis csokor friss bazsalikom,
1 kávéskanál szárított oreganó,
2 evőkanál olívaolaj, só
Elkészítés:
A koktél paradicsomokat megmossuk és a nagyobbakat ketté vágjuk, míg a kisebb szemeket hagyhatjuk egyben is.
Megszórjuk sóval és az oreganóval. Egy nagy tálba helyezzük és hozzáadjuk a mini mozzarella golyókat, amiket szintén eldarabolhatunk. Ez természetesen ízlés dolga 🙂
Az egészre friss bazsalikom levelet tépkedünk és meglocsoljuk olívaolajjal.
Villámvacsorára vágysz? Gyűjts ötleteket nálunk!
Kedves Hozzászólók:) A bejegyzést módosítottuk, hogy megfeleljünk az elvárásaitoknak 🙂 A leírás most már passzol a képhez 🙂 Reméljük így jobban tetszik. A recept egyszerűségét megtartottuk!
Teleki Gyula. Jól” megdicsérted” a receptet. Minden jó, csak az elnevezése, a formája, és az összetétele nem. Ez olyan mint 2010-ben a jelmondat: VÁLTOZÁS ! Ja és igen egyszerű:3 féle bors,+rózsabors,vörösbor ecet,mentalevél,pirított kruton…. stb.Az egyszerü- átlag magyar háztartásban ez mind van, egyidejűleg 3-4 féle paradicsom is.Merjünk nagyot gondolni! Minden esetre kipróbálom az egyszerűt.Nem kell mindent újra gondolni. Még a végén a piritóst is újragondoljátok-Ti kis huncut-konyhaivarázslók!
Elolvastam, majd megnéztem a képet. Ez a fotó nem stimmel a leíráshoz.
Ez így olyan, mint amikor bárki árul valamit és a leírás köszönő viszonyban sincs a feltett, figyelemfelkeltő képpel.
Egyébként finom lehet a leírt recept de Teleki Gyuláé is 🙂
Na még ilyet.!! Nem a képet kell alapul venni ,hanem a leírtakat !!Ha saját receptje van TEGYE FEL az oldalra. Remélem más nem fogja az Önét kritizálni , mint ahogy Ön tette !!
Elnézve a képet, hát komoly bajok vannak. Akkor most milyen paradicsom kell hozzá? Mert 4 nagy paradicsomot írnak, a képen viszont biztosan nem nagy paradicsom van a salátában. Továbbá a képen nem szeletekre van vágva a paradicsom, hanem simán félbe.
Teljesen összezavartak, mert akkor most nem tudom elkészíteni a “legistenibb” paradicsomsalátát?! Mert a különböző féle és fajta paradicsomoknak más és más az íze, a textúrája, stb.
Össze vagyok törve.
Egyébként a “legistenibb”. Ez egy baromság, mert ízléssel és pofonokkal nem lehet vitázni!. Nem szeretem az oliva olajat. Tehát nekem nem az. Én tennék bele egy kis frissen zúzott fokhagymát, mert az viszont imádom. Tennék rá frissen törött borsot legalább 3 félét, de még lehet hogy egy kicsit a rózsaborsból is vennék hozzá. Én inkább 1 evőkanál napraforgó olajjal és 3 evőkanál vörösbor ecettel locsolnám meg. Ha pedig még dobni akarnék rajta, a legvégén tennék bele egy kis mentalevelet vékony csíkokra tépkedve vagy vágva. (nyáron a kánikulában jól jöhet az erősebben friss íz) Lehet hogy a borecetet pedig lecserélném friss citromfűre.
Mindenesetre azért frissen sült, enyhe rózsaszínre pirított házikenyérből készített kis krutonokat adnék mellé. Ja, ez így nem isteni, ez csak mennyei… 😉