Ez a sütést nem igénylő egyszerű desszert lehet a sztárja egy gyerekzsúrnak vagy akár egy hétköznapi nassolásnak. Kezdő konyhatündérek is bátran kipróbálhatják az alábbi receptet.
Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz
2 csomag főzés nélküli vanília puding
6 dl tej
0,5 l cukormentes habtejszín
1 narancs héja és leve
2 tábla magas kakaótartalmú csokoládé
Elkészítés:
A kekszeket egy tepsi aljába, egymás mellé szépen lepakoljuk. A főzés nélküli pudingot a leírtak szerint elkészítjük, majd a robotgéppel keményre vert habtejszínt kanalanként beleforgatjuk. Ezután hozzáadjuk egy narancs levét és reszelt héját.
Ezt a krémet rárétegezzük a kekszre, amire egy újabb réteg keksz következik. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a kekszünk vagy a krémünk. Fontos, hogy kekszréteggel fejezzük be a műveletet.
Tetejére csokimázat készítünk. Vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tördelt csokit és 2 evőkanál napraforgó olajat adunk hozzá. A fényes csokimázat a süteményre csorgatjuk.
1 órára a hűtőszekrénybe tesszük, de a legjobb, ha egy éjszakára, hiszen minél puhább a keksz, annál finomabb.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: